Dow's Crusted port 1997
€ 69,00
Fonseca Crusted Port 2015
€ 26,95
Crusted Port werd vroeger vooral gemaakt door de importeurs in Engeland. Het was en is een blend van rode Port, meestal van goede kwaliteit. Hij werd na ca. 3 jaar ongefilterd gebotteld en vormde dus depot (crust). 
Het bottelen van Port buiten Portugal is sinds 1996 geheel verboden. Omdat het een bewaarwijn is, zijn de in Engeland gemaakte Crusted Ports natuurlijk hier en daar nog wel te vinden, ze zijn echter uiteraard niet voorzien van een garantiezegel van het IVP (nu IVDP).
Ook tegenwoordig wordt Crusted Port nog wel gemaakt, maar nu in Portugal door bijvoorbeeld Churchill's, Dow’s, Fonseca, Graham’s en Niepoort. 
Het moment waarop een Crusted moet worden gebotteld ligt niet vast. Regulamento no. 36/2005 zegt hierover niet meer dan dat het een wijn is van verschillende jaren en dat het bottelen maximaal 30 dagen na goedkeuring door het IVDP moet gebeuren. Op de etiketten van Crusted Ports mogen de aanduidingen "Bottle matured" of "Envelhecido em garrafa" worden gebruikt, maar niet eerder dan drie jaar na het bottelen. De Crusted mag niet eerder dan drie jaar na goedkeuring door het IVDP op de markt worden gebracht.