1953 Amandio's Colheita (bottled 1973) 1953 Amandio's Colheita (bottled 1973) 1953 Amandio's Colheita (bottled 1973) 1953 Amandio's Colheita (bottled 1973) 1953 Amandio's Colheita (bottled 1973) 1953 Amandio's Colheita (bottled 1973) 1953 Amandio's Colheita (bottled 1973)
1953 Amandio's Colheita (bottled 1973) 1953 Amandio's Colheita (bottled 1973) 1953 Amandio's Colheita (bottled 1973) 1953 Amandio's Colheita (bottled 1973) 1953 Amandio's Colheita (bottled 1973) 1953 Amandio's Colheita (bottled 1973) 1953 Amandio's Colheita (bottled 1973)
1953 Amandio's Colheita (bottled 1973)
Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Amandio's Tawny Port. Porthuis: Amandio Silva & Filhos. Inhoud: 750 ml. Btw: margegoed.

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 390,00
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Porthuis
Amandio Silva & Filhos is een familiebedrijf dat werd opgericht door Amandio Silva, een gepassioneerde wijnmaker die zijn expertise en liefde voor portwijn door de jaren heen heeft doorgegeven aan zijn kinderen ("Filhos" betekent "zonen" in het Portugees). Het bedrijf heeft een lange traditie in het produceren van portwijnen en is gevestigd in de Douro-vallei, de oudste afgebakende wijnstreek ter wereld en het hart van de portwijnproductie.

Vinificatie
Het wijnhuis gebruikt traditionele technieken zoals voetpersing in granieten lagares (traditionele open fermentatietanks) en langdurige rijping in kleine eikenhouten vaten voor hun Colheita en andere tawny ports. Deze methoden zijn essentieel voor het ontwikkelen van de diepte en complexiteit die kenmerkend zijn voor hun wijnen.

Druiven
Onbekend, bij dit soort traditionele portproducenten mogen wij ervan uitgaan dat zo'n 40 druivensoorten op de Quinta staan.

Geur & Smaak
Wat kun je eigenlijk verwachten; waarschijnlijk een zeer complex en gelaagd smaakprofiel. Je kunt verwachten dat deze wijn subtiele nuances van gedroogd fruit, noten (zoals walnoten en amandelen), sinaasappelschil, honing, en kruiden zoals kaneel en nootmuskaat bevat. De tannines zijn door de lange rijping waarschijnlijk zeer zacht geworden, en de wijn zal een zijdezachte textuur hebben met een aanhoudende, verfijnde afdronk.
 
Serveersuggestie
Koel te serveren. Heerlijk bij oude kazen. Eenkeer de fles open, deze kun je nog goed in de koelkast 2 maanden bewaren. 

 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.