Taylors
  4 / 4  



Bezig met laden...
visibility

Taylor's Vintage port 2009

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Taylor's 2009 Vintage Port. Porthuis: Taylor's. Inhoud: 750 ml. Btw: margegoed.

99,00

visibility

Taylor's Vintage Port 2011

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Taylor's 2011 Vintage Port. Porthuis: Taylor's. Inhoud: 750 ml. Btw: margegoed.

105,00

visibility

Taylor's Vintage Port 2016

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Taylor's Vintage Port. Porthuis: Taylor's. Inhoud: 750 ml Btw: 21%.

97,00

visibility

Taylor's Vintage Port 2017

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Taylor's Vintage Port. Porthuis: Taylor's. Inhoud: 750 ml Btw: 21%.

103,00

visibility

Taylor's Vintage Port 2017 (375 ml)

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Taylor's Vintage Port. Porthuis: Taylor's. Inhoud: 375 ml Btw: 21%.

53,00

visibility

Taylor's Vintage Port 2018

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Taylor's Vintage Port. Porthuis: Taylor's. Inhoud: 0,75 liter Btw: 21%.

94,95

5%
visibility

Taylor's Vintage Port Trilogy 2016, 2017, 2018

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Taylor's Vintage Port. Porthuis: Taylor's. Inhoud: 0,75 liter Btw: 21%.

294,95

280,20

  1 2 3  4   

De vintages van dit bedrijf, meestal simpelweg Taylor genoemd, zijn opvallend hoger geprijsd dan andere vintages, op de beroemde Nacional van Quinta do Noval na. Waarom?
 
Het bedrijf werd opgericht in 1692 door John Bearsley. Door de jaren heen heeft het vele namen gehad, totdat Joseph Taylor, John Fladgate en Morgan Yeatman hun namen aan de onderneming verbonden aan het begin van de 19de eeuw. Alistair Robertson, inmiddels opgevolgd door zijn schoonzoon Adrian Bridge, is een afstammeling van de familie Yeatman, net als Huyshe Bower, die al sinds 1959 bij Taylor werkt. Het verbouwen van de druiven is lang de verantwoordelijkheid geweest van de hartelijke Bruce Guimearaens van Fonseca Guimaraes, dat Taylor in 1948 kocht. In 1995 ging hij met pensioen en droeg de taken over aan zijn zoon David.
 
Taylor heeft altijd zijn status ontleend aan zijn hoge-kwaliteitsport, vooral de vintages. De essentie van de vintage-mengsels wordt sinds 1908 gevormd door druiven van de prachtig gelegen, amfitheatervormige Quinta de Vargellas in de Douro Superior. Al in 1823 werden lovende woorden gewijd aan Vargellas in brieven tussen Londen en Porto. Toen Taylor de wijngaard in 1893 kocht, was veel van zijn oude glorie verwoest door de phylloxera. Er werd een kapitaal geïnvesteerd om het bedrijf een van de voortrekkers van innovatieve wijnbouw te maken, een positie die Taylor nog steeds bekleed. De druivenvariëteiten die werden geplant door Frank Yeatman (een ervaren wijnbouwer en nazaat van medeoprichter John Yeatman), zijn dezelfde als die tegenwoordig worden aanbevolen door IVP. Er zijn zelfs aanwijzingen dat er druiven werden gekweekt voor wijnen gemaakt van één druivensoort. Vaak wanneer er geen full vintage wordt uitgeroepen, is er wel een single-quintavintage van Vargellas. Deze is vrijwel altijd lichter dan de full vintages van Taylor en beter dan de full vintages van andere bedrijven.
 
Taylor bezit ook Quinta de Terra Feita in de Pinhão-vallei, een opmerkelijke wijngaard die bestaat uit een grote heuvel met een platte top en een paar kleinere heuvels. Als u kijkt vanuit de PINHÃORICHTING DE Sabrosa-straat ziet de heuvel er zeer kunstmatig uit, een gevolg van het verwijderen van 20 meter van de top van de heuvel in 1983. Alle wijnen van Terra Feita worden, net als die van Vargellas, gemaakt in lagers. Ze worden gebruikt voor LBV’s of in mengsels van vintages. In sommige jaren zijn er ook single-quintavintages geproduceerd.
 
Zoals bij zoveel wijnhuizen het geval is, worden meestal alleen de vintage van Taylor besproken in de pers, hoewel de toegankelijkere LBV ook noemenswaardig is. Hoewel het inde portindustrie al langer gebruikelijk is om wijnen te bottelen die ouder zijn dan drie jaar, was Taylor de eerste die het lukte om van een LBV een succes te maken en deze wijnen bekendheid te geven. De LBV van Taylor is heel modern: hij wordt gebotteld nadat hij zes jaar in het vast heeft gerijpt en gestabiliseerd en gefilterd is, een vintage-wijn dus, die niet hoeft te worden gedecanteerd.
 
First Estate is de premium-ruby van Taylor die in iets kleinere aantallen op de markt wordt gebracht. De naam herinnert aan Casa dos Alambiques, Taylors eerste bezit in de Douro en de eerste grond die in handen was van een Engelse handelaar. Taylor put nog steeds uit deze wijngaard, maar First Estate bevat inmiddels ook druiven uit andere wijngaarden. Het bedrijf produceert onder meer een reeks van goede oudere tawny’s, die eerder rijk en fruitig zijn dan nootachtig, in het bijzonder de tien jaar oude. De wijnen van Taylor worden gekenmerkt door hun krachtigheid, maar tegelijkertijd zijn ze verfijnd.
 
Taylor is het oudste Engelse porthuis dat nog steeds onafhankelijk is en niet is opgeslokt door grote, onpersoonlijke concerns. Integendeel, in 1940 nam het bedrijf Fonseca over. Inmiddels bestaat Taylor 325 jaar, het moment om een bijzondere Tawny op de markt te brengen ‘Taylor’s Reserve Tawny 325th anniversary’.


Meest bekeken producten