Warres
 


Bezig met laden...
visibility

1986 Warre's Colheita (bottled 2001)

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Warre's Colheita Port. Porthuis: Warre's. Inhoud: 0,75 liter Btw: margegoed.

109,00

visibility

Warre's Quinta da Cavadinha Vintage Port 1995

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Quinta da Cavadinha 1995 Vintage Port. Porthuis: Warre's. Inhoud: 750 ml. Btw: margegoed.

63,00

visibility

Warre's Quinta da Cavadinha Vintage Port 1998

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Quinta da Cavadinha 1998Vintage Port. Porthuis: Warre's. Inhoud: 750 ml. Btw: margegoed.

67,00

visibility

Warre's Vintage Port 1963

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Warre's Vintage Port. Porthuis: Warre's. Inhoud: 0,75 liter Btw: margegoed.

315,00

visibility

Warre's Vintage Port 1970

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Warre's Vintage Port. Porthuis: Warre's. Inhoud: 0,75 liter Btw: margegoed.

229,00

visibility

Warre's Vintage Port 1985

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Warre's 1985 Vintage Port. Porthuis: Warre's. Inhoud: 750 ml. Btw: margegoed.

106,00

visibility

Warre's Vintage Port 2000

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Warre's 2000 Vintage Port. Porthuis: Warre's. Inhoud: 750 ml. Btw: margegoed.

79,00

visibility

Warre's Vintage Port 2017

Herkomst: Portugal, Douro. Portsoort: Warre's Vintage Port. Porthuis: Warre's. Inhoud: 0,75 liter Btw: 21%.

85,00

Warre, de oudste Engelse portexpediteur, werd drie jaar na de grote brand in Londen en meer dan een eeuw voor de Amerikaanse Onafhankelijkheid opgericht. Tegenwoordig is het bedrijf onder van de Symington-groep en maakt het weelderige wijnen, die het midden houden tussen die van W. & J. Graham en die van Silva & Cosens. De portwijnen van Warre zijn niet zo rijk en zoet als die van Graham, mar ook niet strak en streng als veel Dow-wijnen.
 
Het bedrijf begon in Viano do Castelo, waar ze Engelse wol en kabeljauw ruilden tegen wijnen uit Minho. De zaken breidden zich al snel uit en de rijkere, vollere wijnen uit Régua kwamen in plaats van de plaatselijke wijnen, die nu vinho verde worden genoemd. In 1729 was het bedrijf inmiddels in Porto gevestigd en trad de eerste (William) Warre toe.
 
De Warres hebben een grote rol gespeeld in Porto en de geschiedenis van port. William trouwde met Elizabeth Whitehead, de zuster van John Whitehead, die later consul van Porto werd en betrokken was bij het ontwerp en de bouw van het Factory House. Hun oudste zoon, William, werd eveneens consul. Warre was het eerste Engelse bedrijf dat investeerde in land in de Douro-streek: ze bouwden een fabriekje in Vila Nova de Gaia.
 
De geschiedenis van het bedrijf is net als die van Croft nauw verbonden met de napoleontische oorlog. De derde William Warre, die in 1784 werd geboren, werd Luitenant Generaal Sir William Warre, die tijdens de oorlog diende in de 52e lichte infanterie. Lord Wellington schijnt nogal dol geweest te zijn op port; zowel Croft als Warre voorzagen hem regelmatig van nieuwe voorraden.
 
Het machtige Symington-concern vindt zijn oorsprong in Waar; in 1905 trad Andrew James Symington, de eerste porthandelaar uit de familie, toe tot Warre. Andrew James Symington kwam in 1882 vanuit Schotland naar Portugal en ging werken voor de handelaar in textiel John Graham. Hij stapte al snel over op de wijnhandel. De families Warre en Symington bestierden samen het bedrijf tot 1960. In dat jaar verkochten de Warres hun aandelen aan de Symingtons. De huidige William Warre, een Master of Wine, is vanuit zijn standplaats Londen nog steeds betrokken bij de marketing en sales van de wijnen, ook al is het geen eigenaar meer. De Symington-groep is inmiddels een van de machtigste concerns in de portindustrie. De familie is daardoor een ware wijndynastie geworden, ook al komt ze van oorsprong uit een echt whiskeyland.
 
Warre heeft altijd tot de top behoord. De druiven komen van de eigen quinta, de Cavadinha in de Pinhão-vallei, uit het omliggende gebied en uit de Rio Torto ten zuiden van de Douro. Het bedrijf koopt al generaties lang druiven en wijn van dezelfde boeren, net als veel andere portproducenten.
 
De wijn wordt gemaakt op Cavadinha, een van de best uitgeruste wijnboerderijen van de streek, of op Bomfim. 15 procent van de druiven wordt met de voet getreden, op de rest wordt autovinificatie toegepast. Hoewel dit proces minder populair is dan vroeger, laten de portwijnen van Warre zien dat er voortreffelijke wijnen mee kunnen worden geproduceerd. Meer dan 57 procent van de wijnen van Warre vallen in de premium-klasse; het gemiddelde van de hele porthandel is maar 9 procent. Een opvallend kenmerk van Warre-wijnen is de krachtigheid. De kracht van de wijn zit hem in zijn structuur en de concentratie vruchten, vooral in de vintages, die overal verkrijgbaar zijn.


Meest bekeken producten

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies